پژوهش نگار

علم نور است که خداوند آنرا در قلب هرکه بخواهد هدایت می نماید

پژوهش نگار

علم نور است که خداوند آنرا در قلب هرکه بخواهد هدایت می نماید

مشخصات بلاگ
پژوهش نگار

یامبر اعظم(ص) درباره علم یادآوری فرموند:«علم آموزید که آموختنش کاری نیک است، گفتگو درباره آن تسبیح خداست، بحث و بررسی آن جهاد به شمار می آید، آموزشش به آن کس که نمی داند، صدقه محسوب می شود. بذل و بخشش آن به اهلش سبب تقرب به خدا می گردد؛ زیرا معیار شناسایی حلال و حرام است، و دانشجو را به راه های بهشت می کشاند و از هراس تنهایی می رهاند و در غربت دمساز او می گردد. [علم] راهنمای امور پنهانی است، اسلحه ای است برای مقابله با دشمنان، زیوری است برای دوستان. خداوند به خاطر علم، مردمی را سرفراز گرداند تا جایی که آنان را در امور خیر پیشوای دیگران سازد و از ایشان پیروی شود. و کارهایشان مورد توجه قرار گیرد و آثارشان قابل فراگیری گردد و فرشتگان شیفته دوستی آنانند، زیرا علم، احیاگر دل ها و روشنگر دیدگان از نابینایی است و سبب قدرت بدنی از سستی و تنبلی می شود و خداوند دارنده علم را به مقام محبان می رساند و همنشینی با نیکان را در دنیا و آخرت نصیبش گرداند. در سایه علم، خدا را فرمان برند و پرستش نمایند و در سایه علم، خداشناسی صورت پذیرد و به یگانگی شناخته شود و به وسیله علم صله رحم انجام گیرد...»

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

۱ مطلب در خرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

گوش کن، صدای قدم‌های میهمانی می‌آید

 

وقتی قرار است میهمانی به خانه‌مان بیاید برای استقبالش لحظه شماری می‌کنیم؛ این روزها برای استقبال از این ماه معنوی چه برنامه‌ای دارید؟

چگونه از ماه رمضان استقبال کنیم؟

دیدن هلال ماه در این لحظه های عزیز، چشم گیرتر از همیشه است. هیجان روزه داری این ماه مبارک را همه از کودکی با عطر شیرین ربنا و اذان افطار، حلوا و شله‌زرد مادر و مادربزرگ به یاد داریم. گویی میهمانی به خانه‌مان می‌آید و باید همه چیز مهیا باشد. حال و هوایی معنوی بر فضای خانه حکم فرما می‌شود. این روزها برای ما که می‌خواهیم روزه بگیریم از بقیه ماه‌ها پر اهمیت‌تر می‌شود. از آن جا که در ماه مبارک سعی در تقرب سوی پروردگار داریم هر یک به نوعی جهت استقبال هر چه بهتر از این میهمان آماده می شویم. اما به راستی چه طور از عهده این ضیافت معنوی برآییم؟ چگونه برای استقبال این میهمان الهی آماده شویم؟ برای فرزندانمان از این ماه پربرکت چه بگوییم؟ هرکس به روشی می‌تواند به استقبال ماه رمضان برود؛ اما چه گونه می‌توان از خیر و برکات این ماه پرفیض بهرمند شد؟

 

بیایید در درگاه الهی سپاسگزار شویم که به ما توفیق داد چنین ماه پرفضیلتی را دریابیم؛ در حضور پروردگار مهربانمان دست به آسمان بلند کنیم تا توفیق طاعت و عبادت را برایمان عنایت فرماید.

چگونه از ماه رمضان استقبال کنیم؟

با خوشحالی سر به سجده شکر گذاریم؛ از فرا رسیدن ماهی که درهای بهشت گشوده و درهای جهنم بسته می‌شود.

 

پس بیایید به خود و فرزندانمان بیاموزیم که روح و روان خویش را آماده سازیم برای عبادت وبندگی خالصانه. آن گاه جهت هرچه بهتر استفاده کردن از این ماه مبارک برنامه‌ریزی کنیم. نسبت به احکام و مسائل روزه آگاهی کسب نماییم تا مبادا به خاطر جهالت دچار اشتباه شویم. عزم خویش را جزم نماییم که تا حد توان از گناهان بپرهیزیم. آمادگی کامل پیدا کنیم تا با قرآن انس و الفت بیشتری بگیریم.

 

 بیایید در ابتدای این ماه توبه صادقانه نماییم و عزم کنیم تا این رمضان بهتر از رمضان گذشته باشد؛ با پدر، مادر، خانواده و ... با نیکی رفتار نماییم؛ به فکر فقرا و مستمندان باشیم و در حد توان به آن ها کمک کنیم.

 

در نهایت از لحظات با برکت این ماه حداکثر استفاده را جهت آموزش و یادگیری مسایل ضروری دین نموده و فرهنگ مطالعه و یادگیری درباره احکام دینی را در وجود خود و فرزندانمان نهادینه سازیم. با امید این که در پایان این ضیافت معنوی سربلند از عهده وظایف خویش بیرون آییم و معنویت آن اثرات ارزشمندی بر زندگی فردی و اجتماعی همه ما بگذارد. باز هم تکرار می‌کنم، گوش کن، صدای قدم‌های میهمانی می‌آید...پس برای استقبالش آماده شوید.


  • محمد هاشمی