پژوهش نگار

علم نور است که خداوند آنرا در قلب هرکه بخواهد هدایت می نماید

پژوهش نگار

علم نور است که خداوند آنرا در قلب هرکه بخواهد هدایت می نماید

مشخصات بلاگ
پژوهش نگار

یامبر اعظم(ص) درباره علم یادآوری فرموند:«علم آموزید که آموختنش کاری نیک است، گفتگو درباره آن تسبیح خداست، بحث و بررسی آن جهاد به شمار می آید، آموزشش به آن کس که نمی داند، صدقه محسوب می شود. بذل و بخشش آن به اهلش سبب تقرب به خدا می گردد؛ زیرا معیار شناسایی حلال و حرام است، و دانشجو را به راه های بهشت می کشاند و از هراس تنهایی می رهاند و در غربت دمساز او می گردد. [علم] راهنمای امور پنهانی است، اسلحه ای است برای مقابله با دشمنان، زیوری است برای دوستان. خداوند به خاطر علم، مردمی را سرفراز گرداند تا جایی که آنان را در امور خیر پیشوای دیگران سازد و از ایشان پیروی شود. و کارهایشان مورد توجه قرار گیرد و آثارشان قابل فراگیری گردد و فرشتگان شیفته دوستی آنانند، زیرا علم، احیاگر دل ها و روشنگر دیدگان از نابینایی است و سبب قدرت بدنی از سستی و تنبلی می شود و خداوند دارنده علم را به مقام محبان می رساند و همنشینی با نیکان را در دنیا و آخرت نصیبش گرداند. در سایه علم، خدا را فرمان برند و پرستش نمایند و در سایه علم، خداشناسی صورت پذیرد و به یگانگی شناخته شود و به وسیله علم صله رحم انجام گیرد...»

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

۴۴ سال اقتدار

چهارشنبه, ۱۹ بهمن ۱۴۰۱، ۱۱:۱۲ ق.ظ

ایران استوار،44 سال اقتدار| هدفگذاری‌ تولید سالانه 71 میلیون تن فولاد‌/ دانش فنی کشور در حوزه فولاد پیش از انقلاب کم بود‌

کارشناس اقتصادی گفت: در زمینه دانش فنی و مدیریت فولاد قبل از انقلاب تقریبا پیشرفت چندانی نداشتیم، اما در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد در کشور ۴۵ میلیون تن است که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده این رقم به ۷۱ میلیون تن خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ صنعت فولاد از صنایع استراتژیک و راهبردی است و هر کشوری که می‌خواهد در مسیر صنعت گام بردارد، باید صنعت فولاد قوی و توسعه‌یافته داشته باشد‌.

این صنعت ماده اولیه صنایع دیگر مانند خودروسازی، لوازم خانگی، صنعت ساختمان،‌پل سازی، سد سازی و صدها صنعت دیگر را فراهم می‌کند، لنابراین به عنوان پیشران صنایع دیگر به شمار می‌رود.

پیش از انقلاب اسلامی و در دوران پهلوی از آن منظر که ‌کشوری صرفا واردکننده بودیم، به توسعه صنایع فولاد توجهی نمی‌شد؛ در این زمینه بهرام عبادپور، کارشناس اقتصاد و فعال در صنعت فولاد‌، به خبرنگار فارس می‌گوید: عملیات اجرایی ایجاد ذوب‌آهن اصفهان جهت تولید فولاد از طریق احیاء سنگ آهن توسط کک زغال‌سنگ از سال 1346 در دشت طبس استان اصفهان آغاز شد که در نهایت در سال 1350 تولید فولاد در ذوب‌آهن اصفهان به بهره برداری رسید.

وی ادامه داد: شرکت ملی صنایع فولاد ایران جهت تولید فولاد از طریق احیاء سنگ آهن به وسیله گاز طبیعی با دو واحد فولاد خوزستان و فولاد بندرعباس (فولاد مبارکه ) در سال 1349 تاسیس شد، واحد فولاد خوزستان در سال 1356 به بهره برداری رسید و عملیات اجرایی تکمیلی به علت وقوع انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی با تاخیر و بهره برداری از آن به سال 1370 موکول شد.

کارشناس صنعت فولاد‌ تصریح کرد: فولاد بندرعباس در سال 1358 با مصوبه شورای انقلاب به شهر مبارکه اصفهان منتقل و تحت نام فولاد مبارکه فعالیت‌های اجرایی آن ادامه یافت؛ قابل ذکر است که بعد از انقلاب اسلامی دو شرکت ذوب‌آهن ایران و صنایع فولاد ایران در هم ادغام شده و شرکت ملی فولاد ایران تاسیس شد و این کل فولاد ایران در قبل از انقلاب به شمار می‌رود.

عبادپور در مورد وضعیت کنونی صنعت فولاد در ایران گفت: الان واحدهای تولید فولاد شامل فولاد خراسان در نیشابور، فولاد هرمزگان در بندرعباس ، فولاد چادرملو و فولاد ارفع در اردکان یزد، فولاد گل گهر در گل گهر سیرجان ، فولاد زرند کرمان و فولادهای هشتگانه در نقاط مختلف کشور از جمله قاین ، سبزوار، سپید دشت چهارمحال، نیریز فارس ، میانه، بافت کرمان ، شادگان خوزستان و بافق یزد قرار دارند.

وی در مورد تولید فولاد آلیاژی در کشور بیان ‌کرد: همچنین دو واحد فولادی جهت تولید فولادهای آلیاژی یکی در اصفهان به ظرفیت سالانه 60 هزار تن و دیگری در یزد به نام شرکت فولاد آلیاژی ایران با ظرفیت سالانه 240 هزارتن در حال حاضر بهره‌برداری می‌شوند، اما در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد در کشور ۴۵ میلیون تن است که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این ظرفیت به ۷۱ میلیون تن خواهد رسید.

کارشناس اقتصادی در مورد وضعیت تکنولوژی تولید فولاد و وابستگی این صنعت مادر به کارشناسان خارجی قبل و بعد از انقلاب نیز گفت: در زمینه دانش فنی و مدیریت فولاد قبل از انقلاب تقریبا پیشرفت چندانی نداشتیم و پهلوی تکنولوژی تولید فولاد را از شوروی سابق آورد، اما امروز هم تکنولوژی تولید فولاد و هم تجهیزات فولادی را در کشور با هم داریم و صنعت مهم فولاد به دست متخصصان داخلی اداره می‌شود و بسیاری از قطعات و تجهیزات داخلی‌سازی شده‌اند

  • محمد هاشمی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی